Translate

mandag den 14. maj 2012

Den store muslingejagt

For nok sidste gang tog vi atter en gang turen over til Gilleleje, denne gang for at samle muslinge. Sidst vi var derover var det højvand, og den første gang havde vi drengene der skød med geværet. Denne gang var vi så helt alene, og på rigtig tidspunkt.
Isen er ikke så god mere, den er tyndere, blødere og er begynt at bryde op ved land, specielt ved land. Vores almindelige vadested ud på isen kan ikke mere bruges, så der var kun stedet ved havnen tilbage at gå ud. Sådan så det ud, et par timer før lavvand:




Det kan godt se farlig ud, men isen er stadig tyk, den er bare fyldt med sprækker og vil efterhånden bryde op i isflager. Nogle gange kan man se børnene more sig med at hoppe fra isflag til isflag, det havde jeg godt ikke turde! Man skal bare passe på at gå i andres spor, og vi fandt et par friske snescooterspor vi kunne følge noget af vejen. Vi bruger også en istuk for at banke på isen for at se om den holder, eller om den er grødet, som den kan være nogle steder ved land, hvor den er blødere.
Vel over var det bare at trække handsker på, og smøge bukserne op, så var vi klare til muslingejagt.
Vi fik fanget en pæn sjat muslinge, som blev dampet i smør og hvidløg, og så spist direkte fra skallen med gaffel. Jeg plejer normalt ikke at kunne lide muslinge, men det er måske fordi jeg kun har smagt dem fra dåse. De smagte virkelig friskt, for ikke at snakke om at de var endnu større en dem man normalt køber der hjemme.
Nu havde jeg kun sød hvidhvin i huset, men hvis jeg havde en tør hvidvin ville jeg lavet denne:

MOULES MARINERES
2 pers
1 1/2-2 kg muslinge
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 porre
lidt persille
en kvist timian
1/4 flaske tør hvidvin
salt og friskkværnet peber
Hak løg og hvidløg, og skær det hvide på porren i tynde ringe. Grovhak persille, held loie i gryden, og sauter grøntsagerne.held hvidvin over, og når det koger op hældes muslingerne over. De skal have ca 5-6 minutter, hvis ikke de er åbnet sig måske lidt mere, men ikke for meget, for så bliver de kedelige. Server med suppe over. Mmmmmums!

Og husk at dem der ikke er åbnet sig skal smides ud! Ligesom dem der ikke er lukket heller ikke skal ned i gryden. Man kan give dem et par dunk og se om de lukker sig, ellers smides de ud.

Man kan også pille muslingekødet ud, koge suppen ind med lidt Noilly prat, 1 1/2 dl piskefløde, og et nip safran, så får man en cremet suppe. 

Velbekomme!


4 kommentarer:

  1. Dejlig artikel. Er også meget glad for billedet hvor man ser de rige forekomster af Blæretangsfamilien :-)

    SvarSlet
  2. Det var bare en fantastisk tur vi havde og super godt beskrevet! :)

    SvarSlet
  3. Kære Fjellnisse. Jeg har tilladt mig at bruge billedet hvor du står og plukker muslinger, fordi det samtidigt er et meget smukt billede af Langfrugtet klørtang, jeg selv høster og handler med. Billedet er brugt i en serie om de vildtvoksende tangarter og jeg håber det er i orden for dig. Ellers må vi tale om det :-)

    SvarSlet
  4. Det er helt i orden! Hvor spændende, har du en link til den?

    SvarSlet